Проекти
Дискретният чар на хармонията

Дискретният чар на хармонията

Проектанти : Пламен Чонков, Румен Евстатиев – 2020г. Снимки: Венцислава Върбанова

В последните години често ни се случва да обзавеждаме жилища, купени с инвестиционна цел – за даване под наем. Такъв е апартаментът на около 150 кв.м. с престижна локация в София, който представяме. Интериора създадохме съвместно с Румен Евстатиев – дизайнер с тънко чувство за стил, добър приятел и съмишленик на СКЛАДА. Работата по такива проекти има някои особености: тъй като домът все още няма реални обитатели, налага се да изградим работна хипотеза – в случая за семейно жилище, и да се опрем на изискванията на инвеститора. Трябва да отбележим със задоволство, че съвременните предприемачи вече не се опитват да ограничат до минимум разходите, а подхождат с уважение към своите бъдещи потребители, както е в този случай. Добрата локация и площта на апартамента предполагат обзавеждане, което създава уютна, рафинирано-луксозна атмосфера, постигната с качествени мебели, осветление и материали.

„Създадохме ясна интериорна концепция“, казва Румен Евстатиев, „която следвахме през цялото време. Заложихме на прецизен подбор на материали, мебели, текстил и осветление от по-високия сегмент. За щастие богатото портфолио  от производители и опитът на СКЛАДА правят намирането на точните мебели изключително лесно. Освен това тяхната мрежа от контакти с местни мебелисти, художници, артисти и майстори позволяват да се изпълняват много характерни детайли по индивидуален проект.“ Наистина, част от корпусните мебели по проекта е произведена от български мебелисти - кухнята, радиаторните решетки, плъзгащите врати. За готовите мебели и модулни системи подбрахме от портфолиото на СКЛАДА компании, които предлагат висококачествени италиански мебели, с оптимално съотношение цена- качество.

Централната зона в апартамента е дневната, в едно пространство с трапезарията и кухнята, която може да се отдели чрез плъзгаща се стъклена врата, без да се ограничава светлината. Търсили сме усещане за комфорт и семеен уют чрез големия плюшен диван с регулираща се дълбочина, и неангажиращи светли и естествени тонове за другите елементи от интериора, като удобните кожени столове в трапезарията.  Акценти са осветителните тела, стилни  без  екстравагантност. Идеята беше да се придържаме към по-балансирана визия, която бъдещите обитатели да припознаят като своя и да допълнят със своята индивидуалност.

No items found.