Офисът на технологичната компания Sumup в София се простира на два етажа в новопостроена офис сграда. В центъра на проекта на студио MMXX е идеята за равенство, сътрудничество и прозрачност, която определя генералната концепция на архитектурното решение - отворено работно пространство. Представяме интериора на десетия етаж, реализиран в сътрудничество със СКЛАДА. Работните места  са изнесени по периметъра на офиса, за да се възползват максимално от дневната светлина и гледката навън, а в центъра на пространството са групирани заседателни зали с различна големина, телефонни кабини, места за почивка, напълно оборудвана кухня и бар.

Гъвкавостта и лекотата на използване са ключови концепции в дизайна на офиса. В центъра на пространството е разположен голям многофункционален мебел от дърво с метална конструкция, проектиран от MMXX архитекти специално за този офис, който служи за библиотека, но и място за презентации и неформални контакти. Основната кухненска зона също е променливо пространство и освен за хранене, служи и за събития и забавления.

Стените са облицовани с дърво и тухли в два цвята, които създават единство, но и дискретно разнообразие в интериора. Идеята за приспособимост и гъвкавост на използването е очевидна и в дизайна на мебелите. По-голямата част от обзавеждането е модулно и подвижно, което позволява лесно разместване в зависимост от конкретните нужди. Работните маси от лека метална конструкция и масивен широколамелен дъб са специално проектирани за офиса.  

Материалната среда е разнообразна - бетонни тавани и колони, тухлена зидария, дървена облицовка, стъкло и метал. Дизайнът подчертава строителни елементи, които обикновено са скрити – всички инсталации, видимия бетон и тухлените стени, които придават индустриален облик на пространството.

Мебели и аксесоари от СКЛАДА

Столове в заседателните зали - HAY.

Маси в малките заседателни зали – HAY.

Пуфове за сядане FATBOY.

No items found.