Проекти
Тиха увереност

Тиха увереност

Монохромното присъствие и балансираният подход задават основния контур в този инвестиционен проект, в който бъдещият обитател може да нанесе любим цвят, допълнителна дълбочина и личен почерк. Проект: Румен Евстатиев и СКЛАДА Текст: Елена Сергова

Да създадеш пространство, което е достатъчно неутрално, за да се хареса на мнозина, но с характер и индивидуалност, за да бъде запомнено, означава синхрон между емоция, разум и известна доза хладнокръвие.  Към жилището в кв. Изгрев, закупено с инвестиционна цел, Румен Евстатиев и СКЛАДА подхождат именно така – с балансиран подбор, стегнат дизайн и селекция с фокус върху естествени материали и акценти.

Апартаментът се състои от дневна с кухня, основна спалня с прилежащ дрешник, стая с двойна функция на кабинет и гостна и две бани. Дъб, тик, метал и кожа с различни обработки са основните протагонисти тук, а пространството сякаш е притаило дъх в очакване да бъде обживяно. Дискретните мебели тихо разказват истории за далечни култури, характерни със своята подчертана пластична изразителност. Минималистичният шкаф в дневната например е гравиран от опитни занаятчии и вдъхновен от линейните геометрични форми, използвани от южноафриканското племе Tabwa.  От друга страна, присъствената кожена мека мебел сякаш синтезира манифестото на бранда Cierre, валидно и за този интериор - да тълкуваш вкуса на вчерашния ден с превъзходно изпълнение днес, означава да реализираш идеалa за нов живот утре.

С този практичен подход, но без  компромис с усещането за изтънченост, апартаментът предлага множество съвременни удобства и високотехнологично оборудване, вградени в мебелите и лампериите, които СКЛАДА изграждат. Приглушената светлина и нюансите на бежови и сиви тонове пораждат желанието да обитаваш този апартамент, да се отпуснеш, чувствайки се напълно сигурен. С театралност и добре обигран жест, интериорът все пак носи тихата увереност, необходима за вземането на сериозни  и смели решения.

No items found.