Проекти
Пентхаус в София

Пентхаус в София

Проект Ирина Иванова / Intro Desiign Studio снимки Венцислава Василева

Разположен на три нива в нова сграда с гледка към Витоша и града, този дом интерпретира дизайна като израз на чувства и желания. Отвореното пространство носи духа и атмосферата на лофт – усещането е провокирано от използваните материали с естествен, суров и честен характер – метал, дърво, камък. Трите нива – долу спални и кабинети, над тях кухня и трапезария, горе покривна тераса, са обединени от скулптурна метална стълба, изработена по проект. Обживяната атмосфера в интериора е постигната с внимание към обработката и визията както на изпълнените по проект елементи, така и на дизайнерските мебели и аксесоари. Търсен е ефекта на несъвършенството, следите на времето, които в хармония със съвременния начин на живот създават усещане за непреходен уют.

Следвайки тази концепция, дизайнерката Ирина Иванова избира от СКЛАДА кухня MARCHI CUCINE (www.marchicucine.it) от масив и метал, с работен плот от бетон. Трапезарната маса на RIVA 1920 (www.riva1920.it) е от масивен орех. Столовете около нея са модели Nut и Zio на Moooi.

Над масата в трапезарията – осветителни тела на Foscarini. Осветлението над работния кухненски плот е лампа Shangh нa Davide Groppi (davidegroppi.com)

Темата за суровите материали в съвременна ингтерпретация продължава с ниските маси с плотове от вулканичен камък в дневната – от Henge (www.henge07.com)

Стилната работна атмосфера в кабинета е постигната с мебелите на Ceccotti (www.ceccotticollezioni.it/)

No items found.