Проекти
Milestone Systems Bulgaria office

Milestone Systems Bulgaria office

Проект: студио Скица Снимки: Минко Минев skicastudio.com/bg

Milestone Systems е водеща световна компания за видео мениджмънт – една от големите международни софтуерни компании, които откриват свои клонове в София и издигат на все по-високо ниво стандартите и изискванията към офис средата у нас. Архитектурно студио СКИЦА се справи повече от успешно с предизвикателството да създаде работна среда на световно ниво, за обзавеждането на която работи в тясно сътрудничество със СКЛАДА. За нас беше чест да участваме в реализацията на толкова голям и отговорен проект. Офисът на Milestone Systems заема цял етаж на площ 2500 кв.м. и може да поеме над 180 работни места.  „Имахме свободата да създадем голямо разнообразие от пространства, които да отговорят както на нуждите на работния процес, така и на също толкова важното качество на местата за релаксиране, взаимодействие и размишление.“ – казват от студио Скица.

От своя страна екипът на СКЛАДА успя да предложи цялостно решение за обзавеждането, което да отговори напълно на естетическите и функционални търсения на клиентите и архитектите. Използвахме дългогодишната си експертиза, за да предложим продукти от специфични компании, които са разработени специално за натовареното ползване в съвременните мащабни офис проекти и дават гаранции за стабилност и възвръщаемост на инвестицията.

В центъра на пространството на офиса се намират възловите  места за формална и неформална комуникация  - конферентните зали и кафетерията. Те са решени като два срещуположни стъклени обема, които могат да се слеят с приемната в едно голямо общо пространство за събития и събирания. Това става чрез подвижни стъклени прегради, които напълно се скриват, след като бъдат прибрани встрани. Отделено е доста пространство за неформално общуване - голяма кафетерия, зона с ниско сядане в общите части, зали за отдих. Селекцията на мебели за тези зони запазва фин баланс между сериозността на бизнеса на клиента и приятната и предразполагаща работна среда.  

Работните пространства са разположенени по периферията на етажа, за имат максимален достъп до естествено осветление и слънчева светлина. Те са гъвкави, съобразени с различните възможни сценарии на използване – споделено, полу-споделено и лично.  Работодателят е решил да инвестира в модерни ергономични бюра с електрически механизъм, които се регулират спрямо индивидуалните нужди на всеки служител, подобряват продуктивността и динамиката в екипите, намаляват рисковете, причинени от заседяване и лоша стойка.  Освен осемте конферентни зали с капацитет от 12 до 50 човека, три различни типа "телефонни кабини" предоставят възможност за видео конференции, обаждания и дискусии на четири очи или в малки групи. Те са изпълнени от СКЛАДА по проект на архитектите и имат много добри акустични свойства.

Сериозно внимание е отделено на изискването за поверителност, наложено от спецификата на компанията. То е основен приоритет в дизайна, заедно с визуалния и акустичен комфорт на ползвателите. Цялото пространство е наситено с различни графични и колоритни акценти, които създават динамика и разнообразие в работната среда. Разултатът е стилен, естетично издържан и функционален съвременен офис, наистина на световно ниво.  

От СКЛАДА – цялостно обзавеждане на работните места и конферентните зали

No items found.