Проекти
Dream apartment

Dream apartment

Проект Studio Piperov / studiopiperov.com Снимки Александра Долева

Как успешно и с уважение да преустроим architect’s dream apartment, за да се чувстваме добре в него.

Домовете на архитектите винаги имат специфичен характер – директно отражение на индивидуалността и вкусовете на своя автор/обитател. Когато жилището смени собственикa си, който иска да го преустрои за своите нужди, задачата винаги е особено деликатна.

В този конкретен интериор желанието на настоящите  собственици, семейство с деца, е да се запази духа на мястото, създадено от арх. Радо Иванов като същевременно се „стопли“ монохромната палитра на оригиналния дизайн.

Архитектите от Studio Piperov запазват основните формообразуващи елементи – стоманените обшивки с вече десетгодишна патина-ръжда, каменната облицовка и огледалата на стените.

Новите мебели на Artisan  (от СКЛАДА)  от масивен орех подчертават ръждивите нюанси на метала и същевременно създават усещане за комфорт и уют. Паркетът /Bauwerk от Фивекс/ е специално избран в същия сив тон на оригиналния гранитогрес.  Съществуващото черно кожено канапе е претапицирано с дамаска. Добавени са графични акценти – библиотеката Harmonica по проект на Studio Piperov и черните лампи на Diesel за Foscarini над трапезарията. Общото осветление е съществено подобрено с track системата на Wever&Ducre. Нов прожектор на ERCO осветява експонираната амортизирана перка от самолета на собствениците върху каменната стена.

Мебели и аксесоари от СКЛАДА:

Трапезарна маса LATUS, Artisan

Столове в трапезарията NEVA, Artisan

Шкаф TESA, Artisan

Стояща лампа SHIFT LAMP, Artisan

No items found.