Разположена в непосредствена близост до Стара Загора и до Тракийски университет, еднофамилната къща с широк двор и красива гледка към околния пейзаж е собственост на младо семество с две деца.  Въпреки че е ново строителство, къщата е трябвало да бъде преустроена, за да се постигнат съвременни пространства – светли, максимално отворени, преливащи се, с усещане за спокойствие и връзка с природата. Концепцията на арх. Велимир Георгиев, към когото се обръщат собствениците със заданието за реконструкция, включва много светлина  и големи отвори по фасадите, които да позволят околният пейзаж да се превърне в част от интериора.

„Първата задача беше да разширим и обединим доколкото е възможно пространствата в къщата, казва архитектът. -  Задължителна беше и промяна на малките прозорци в големи панорамни витрини. Налагаха се и известни функционални промени, както и оптимизиране на пространството с повече вградени мебели.Търсехме по-монохромно излъчване, в което зеленината и елементите от дърво да въздействат като акценти.“

Резултатът е леко и просторно жилище, чиито два етажа са разпределени така, че всеки от семейството да има своята лична зона. Характерът на интериора е постигнат с елегантен синхрон между архитектурните решения и обзавеждането. „СКЛАДА помогна много в избора на модерни и качествени мебели и осветителни тела, казва архитектът. -  Изборът бе труден, но много приятен. Шоурумът предлага съвременен дизайн и селекция от много качествени производители, което улеснява и пести време при решението за обзавеждане на интериора. Зоната с креслата на Prostoria в близост до витрината се превърна в любимо място за релакс на нашите клиенти“.

Мебели и осветителни тела в интериора:

В дневната – диван Cloud и кресла Polygon на Prostoria

Трапезария - маса Lim 3.0 и столове Bend на MDF Italia

Стояща лампа Shift на Artisan

Маси Billy Keramik на Cattelan Italia -
Бар столове About a stool на HAY -
Висяща лампа Mona pendant на Brokis
Над стълбата – Aim на FLOS
Лампа String на Flos

No items found.